top of page
Asil Dugan

Ankara’nın gri sokaklarında büyümüş olan Asil ne zaman ki renkleri fark etmeye başladı, kendini o renklerden çok uzak yerlerde buldu. O renklere bulanmak istediğinde kendince ağır bedellerle karşılaşan gökkuşağı yolcusu pusulasını kalbi yaptığından beri ezberleri bozuluyor, kalın duvarlar yıkılıyor ve yeni kapılar açılıyor.Kalbinden taşan sevgisinin altın anahtarı olduğuna inanan Asil, yolculuğunda bu anahtarı zevkle, şükranla, aşkla kullanmaktan çekinmiyor. Anadolu Jam ’13 ile kendini başka dillerde , gönüllerde görme fırsatını yakalayan Asil bir olmayı deneyimlediğinden beri kalbi farklı bir atar olmuş.Hikayesi; sistem gözünden başarısızlıkmış gibi gözüken yön değiştirmelerle dolu olan Asil tüm yaşadıklarını öpüp, koklayıp, sarıp, sarmalayıp o nu şu an’a getirdikleri için ‘Ooohhh’ lar çeke çeke yolunda umutla kürek çekmeye devam ediyor. İnşaat mühendisliği eğitimi alan Asil başka bir dünyanın hayallerini kuruyor. Bahçesinde zaman geçirmeyi, hayvanlarla olmayı, doğa yürüyüşleri yapmayı, yamaç paraşütü yapmayı ve masal  anlatmayı çok seviyor. Bu yolda seninle karşılaşmayı, hikayeni dinlemeyi, paylaşmayı, ‘Oohhh’ları beraber gök yüzüne uğurlamayı heyecanla bekliyor.

Ayşe Gökçe Bor

Ayşe Gökçe Bor, ormanın derinliklerine, gökyüzünde dans eden bulutlara ve camda kayan yağmur damlalarına baktığında ruhu kahkaha atan bir kız çocuğudur. ODTÜ’den Metalurji mühendisliği lisansı vardır, kafası biraz mühendis gibi çalışsa da mühendislik yapmayı hiç becerememiştir. Güneşi çok sevmesine rağmen güneşsizliği göze alıp 4 sene İsveç’in en kuzeyinde, kutup çizgisine 300km uzaklıkta bir şehirde Etkileşim Tasarımı okumasının nedeni de budur. Okula ara vererek İstanbul’a geldiği 2013 yılında çok sevdiği bir arkadaşı ile ”Eşya Kütüphanesi” isimli, paylaşım kültürünü yaymayı ve kaynak tüketimini azaltmayı hedefleyen bir sosyal girişimi hayata geçirmiştir, o girişim şimdi Ortak Yaratım ismiyle devam etmektedir. Yoga eğitmenlik sertifikası vardır ve yoganın öğretilen değil paylaşılan birşey olduğunu keşfetmiştir.  Anadolu Jam ile topluluk oluşturmanın yolları önünde açılmıştır, kendi hayatını kolaylaştırarak çevresini kolaylaştırmayı deneyimlemektedir. Bir yandan da bunların hiçbiri değildir, sadece dünyayı, insanları, ilişkileri keşfetmeye çalışan, meraklı, heyecanlı, karışık kafalı, kocaman gülümsemeli, aşık bir insandır. Tasarım yapmayı, çizip boyamayı, elleriyle bir şeyler üretmeyi çok sever. Bu sıralar ise ukulele çalmaya çalışmakta ve hatta arada şarkı bile söylemektedir.

Sezin İlbasmış Dindaroğlu

Sezin kendini paylaşan biri olarak tanımlar. Öğrenir, anlatır, insanı en hızlı insan büyütür heralde diyip dinler, okur, bakar. Yaratıcılığını kımılllandırmak için elinden geleni yapar, halk oyunları oynar, dans eder, anlatır, bazı anlatabildiklerini yazar, upcycle oyunları oynar, mutfağa girdiğinde yemek tarifleri uydurur, sevdikleriyle paylaşır, okur, dinler, güler… Bugünlerde daha çok kahkaha atmaya, tek başına ve sevdikleriyle üretmeye, yaratıcılığını farklı alanları bir araya getirerek kullanmayı deneyimlemektedir. Kurumsal iletişiminin farklı alanları, sosyal girişimcilik, sanat, topluluk oluşturma gibi ayrı ayrı alanlara dair eğitim ve deneyimlerini farklı atölye çalışmaları ile harmanlamakta ve bağımsız eğitmenlik yaparken farklı gruplarla kolaylaştırıcılık yapmaktadır. O kadar memleket görmüş olmasına rağmen yollarda olmaya, yeni insanlarla tanışmaya doyamamaktadır. Bir de okumalara doyamadığından okuluna devam etmektedir.

Levent Kahraman

Trakya'nın huzurlu ve neşeli topraklarında dünyaya merhaba diyen Levent üniversiteyi bitirene kadar o topraklardan kopamadı. Bu huzur ve neşesi iş bulma ve elalem ne der baskısı ile gitmek zorunda kaldığı İstanbul'da dibe inse de hayatı bundan sonra birlikte yaşayacağız diyerek evlendiği Öznur ile İzmir'e taşınma kararı ve 2012 yılında "baba" olması ile yine 9/8'lik olmaya başladı. Bu dönemde tanıştığı Başka Bir Okul Mümkün hareketi ile kendinde başladığını hissettiği değişimi ve yüreğindeki ferahlamayı 2016 yılında katıldığı Anadolu Jam ile anlamaya, fark etmeye ve içselleştirmeye başladı. Bu süreç onu başta kooperatifçilik olmak üzere topluluklara yönlendirdi, toplulukların organizasyonu, karar alma mekanizmaları, finansal sürdürülebilirliği üzerine kafa yormaya, eğitimler ve danışmanlıklar vermeye kadar götürdü. Şuan 3 kooperatifin ortağı, 1 derneğin yönetim kurulu üyesi ve çeşitli gıda, eğitim ve çevreci toplulukta gönüllü olarak bu süreçleri deneyimlemekte. Tabi bu arada hayatını idame ettirmek için de özel sektörde 15 yıldır bölge yöneticisi olarak parayı araç olarak kullanmaya çalışıyor.   

EKİP
Yaprak Kaymak Özgür

Kendini ve insanı anlama çabası hayatına erkenden sızmıştı, ve bir psikoterapist olmak lise yıllarının en büyük hayaliydi. Oysa hayatın daha değişik süprizleri vardı, büyük bir şans eseri kendini sivil toplumda çalışırken buldu buldu.  İlk iş deneyimi, özel sektör, sosyal sorumluluk, sivil toplum, Anadolu’nun renkli coğrafyaları, çocuklar doldurdu iş hayatının ilk dört yılını. Sonrasında sanatın iyileştirici ve özgürleştirici gücü hayatının merkezine gelip yerleşti. Anadolu Jam, The Way of Council ve Şiddetsiz İletişim atölyeleri aracılığıyla topluluk olma, derinden, kalpten şiddetsiz iletişim yöntemleri ile tanıştı. Bu yöntemleri eğitimlerinden de getirdiği birikimle birleştirerek grup süreçleri tasarlamakta, aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarını desteklemeye devam etmekte. 2014 yılında anneliği de heybesine kattı, ve doğduğu şehre İzmir'e taşındı... her gün birlikte büyüdüğü bu yolculuğu ve getirdiklerini kutluyor. 2017 yılında, bir yandan kendi sanatçı yönünü beslemek bir yandan da kişilerin kendileri ve başkalarıyla daha derin ve gerçek bağlar kurmalarını sağlayacak atölyeler düzenlemek üzere Yapika Yaratıcı Yolculuklar Atölyesini kurdu.

bottom of page